Een passief gebouw, ook wel een verblijfplaats genoemd, is meestal een gebouw zonder centrale structuur en alleen muren die bijna volledig vlak zijn, zoals een pakhuis of een huis. Deze gebouwen kunnen woninguitbreidingen, hotels, scholen, ziekenhuizen, winkelcentra, industriële centra en zelfs kerken zijn. Het concept van passief bouwen werd in de jaren 70 in Californië ontwikkeld door de Amerikaanse architect Richard Albers. Met de toenemende bezorgdheid over milieuverontreiniging kwam Albers op het idee om gebouwen te ontwerpen die energie besparen. Dit leidde tot passiefhuizen, gebouwen die geen mechanische systemen nodig hebben die elektriciteit of warmte opwekken, maar passief hun eigen natuurlijke hulpbronnen verzamelen en distribueren.

Ben bouwen

Het bekendste voorbeeld van een passiefgebouw is het gebouw dat bekend staat als de Columbia, dat zich in New York City bevindt. Het heeft een aarden kruipruimte die door een dakraam van het dak is gescheiden. Via een terras en een binnentrap kunnen bezoekers de buitenkant van het gebouw observeren terwijl ze nog binnen zijn. Elke verdieping van het gebouw bevat een terras en een reeks glazen ramen. Bij een rondreis door de Columbia zul je merken dat het gebouw bijna volledig uit hout bestaat, met uitzondering van twee kamers die van beton zijn gemaakt. Ondanks de houten structuur is het gebouw eigenlijk twee verdiepingen hoog, waarbij de tweede verdieping van glas is.

Vanwege zijn constructie gebruikt het Am-gebouw geen mechanische systemen om zichzelf van stroom te voorzien, maar vertrouwt het op de natuurlijke krachten die inherent zijn aan de constructie. Het gebouw maakt gebruik van twee belangrijke vormen van hernieuwbare energie: zonne-energie en windenergie. Op het lagere niveau heeft het gebouw een observatiedek waardoor bezoekers zowel de buitenkant als de binnenactiviteiten die beneden plaatsvinden kunnen observeren. Boven op het gebouw bevindt zich het observatiedek, waar u kunt genieten van het uitzicht op Manhattan. Een van de hoogste gebouwen in Midtown, het observatiedek is ook de thuisbasis van het restaurant genaamd de Comet.

Het gebouw is ontworpen rond een voetgangersplein en staat trots aan de oever van de Hudson River, die dient als de basis van het Am-gebouw. Het gebouw steekt ongeveer negen meter boven het voetgangersplein uit, dat zo is gemaakt dat forenzen gemakkelijk toegang hebben tot de zeer gewilde kantoorruimte op Penn Station, die wordt bediend door twee treinen die de oostkust en de westkust met elkaar verbinden. Gedeeltelijk verwoest tijdens de aanslagen op 11 september, werd het plein opnieuw ontworpen om plaats te bieden aan een nieuw treinstation dat het oosten en het westen zal bedienen.

Aan de andere kant van het gebouw bevinden zich veel wooneenheden voor huurders, ook wel condos genoemd. Op korte loopafstand van de lift hebben de huurders toegang tot de Am-kantoren aan de Fourth Avenue en 47th Street lift. Vanwege de locatie van het gebouw is Penn Station een van de meest gewilde woonadressen in New York City. De mangaten bij de ingang van het gebouw maken het moeilijk voor voetgangers om het gebouw binnen te komen; Verschillende overdekte voetgangerspoorten buiten, waaronder een aan de zuidpunt van het gebouw, maken de toegang tot het gebouw echter gemakkelijker voor omwonenden.

Penn station, een van de drukste stations in de omgeving van New York City, trekt dagelijks honderden woon-werkverkeer naar de verschillende terminals. Door het grote aantal huurders dat Penn Station naar huis belt, is er een constante vraag naar de kantoorruimte. Het gemengde karakter van het gebouw maakt het echter aantrekkelijk voor een grote verscheidenheid aan bedrijven en instellingen. . Om Bijna Energie neutraal te kopen heb je een BEN architect nodig.

Voorbeelden van BEN woningen gezocht? Bij 3bouw houtskeletbouw kan je realisaties bekijken. Bouwen van kwaliteitsvolle en betaalbare energiezuinige woningen in houtskeletbouw.